Skip to main content

De volgende verenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties hebben een plek in ’t Westhoes.

Accordeonvereniging Accordia Kerkrade

Wij zijn een 75 jaar jonge en enthousiaste accordeonvereniging voor jong en oud. Het muzikaal programma bestaat uit alle genres. Van pop tot klassiek, alles komt aan de orde. Er zijn orkesten voor beginners en (ver-)gevorderden en accordeonles volgen behoort tot de mogelijkheden! Welkom in de wereld die “Accordia“ heet.

 

Jolanda Lardinois, secretaris

Bibliotheek Kerkrade-West

Bibliotheek Kerkrade-West is vanaf 4 augustus ’20 gevestigd in ’t Westhoes.

De openingstijden zijn:

  • Dinsdag              14:00 – 17:00 uur
  • Woensdag          14:00 – 18:00 uur
  • Vrijdag               14:00 – 18:00 uur

Buurtkamer

Buurtkamer Heilust is een ruimte voor en door de wijk. Bewoners organiseren hier activiteiten voor jong en oud. Iedereen uit Heilust is van harte welkom om mee te doen of om activiteiten te bedenken of organiseren. Voor informatie, neem gerust contact op met het team wijkontwikkeling van de gemeente Kerkrade.

Team wijkontwikkeling, gemeente Kerkrade

Club Heilust

Radar Vrije Tijd organiseert vrijetijdbesteding voor mensen met een beperking. Op dinsdagavond organiseren wij van 19.00 tot 21.00 uur een clubavond in ‘t Westhoes. Er wordt gewerkt met tekenmateriaal en geknutseld. Ook muziek maken, playbacken, video kijken en wandelen met een speurtocht wordt gedaan. Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgen er iedere week weer voor dat de clubleden een fijne avond hebben.

Monique Hollanders, coördinator Radar Vrije Tijd

Impuls

Of je nu op zoek bent naar vrijwilligerswerk, even niet zo lekker in je vel zit of je huishoudboekje weer op orde wilt krijgen. Een leuke en leerzame vrijetijdsbesteding voor de kinderen zoekt, graag actief wilt worden in je buurt of verdwaald bent in wetten en regels. Welzijnsorganisatie Impuls helpt je op weg. Bij jou in de buurt of online!

Impuls (algemeen nummer)

Kerkraads Fanfare Orkest

Het Kerkraads Fanfare Orkest is een moderne fanfare die toegankelijk is voor iedereen.
Met oog voor nieuwe trends bewijzen zij dat fanfaremuziek fris en vernieuwend kan zijn.  Het KFO maakt niet alleen muziek, maar verzorgt een gezellige avond.
Ieder concert is door het aangaan van creatieve samenwerkingsverbanden speciaal, en de luisteraar wordt op veel meer getrakteerd dan moderne fanfaremuziek alleen.

Het KFO heeft een nieuw en fris imago opgebouwd en wil aansluiten op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en tijdgeest.
Een moderne website, diverse Social Media, een trendy outfit en een eigen leerlingenopleiding. Voor de komende jaren barsten zij van de ideeën voor spannende concerten/projecten.

LevantoGroep

Meedoen. Iemand die op je wacht. Blij zijn met weer een nieuwe dag. Dat lijkt heel gewoon, maar dat is het niet altijd.

Zit je niet lekker in je vel? Ben je psychisch uit balans? Of heb je hulp nodig om mee te doen in onze maatschappij? Dan kan LEVANTOgroep je helpen. Wij bieden je (tijdelijk) een veilige plek om met begeleiding in de wijk te wonen. Woon je op jezelf, dan bieden wij zorg bij jou thuis. Daarnaast bieden wij activiteiten aan waardoor jij weer ritme in je leven krijgt, je talenten ontdekt én nieuwe mensen ontmoet. Heb je extra zorg nodig die wij zelf niet in huis hebben? Dan vragen wij voor jou hulp in ons netwerk. We zijn er voor mensen in Zuid- en Midden-Limburg.

Levantogroep (algemeen nummer)

MeanderGroep

Bij MeanderGroep werken mensen met aandacht. Aandacht voor iedereen; van jong tot oud. Om die reden bieden wij diensten aan waar onze klanten hun hele leven gebruik van kunnen maken, op het gebied van preventie, welzijn, wonen, zorg en gemak.

Klantenservice MeanderGroep

MIJN Speelpark West

De speeltuin is voor jong en oud, waar je lekker kunt ravotten en genieten.

De openingstijden van pasen tot en met oktober zijn:
Maandag van 15:00 tot 18:00 uur
Dinsdag van 15:00 tot 18:00 uur
Woensdag van 12:00 tot 18:00 uur
Donderdag van 15:00 tot 18:00 uur
Vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur
Zondag gesloten
Tijdens schoolvakanties zijn we dagelijks geopend tussen 12:00 en 18:00 uur.

Entreeprijzen
Jaarkaart: €15,- per persoon
Losse entree: €1,- per persoon

Team Speelpark

Park West Events

Afgelopen zomer 2023 hebben diverse bewoners en verenigingen van Kerkrade West de handen ineen geslagen en is de eerste buurtcamping georganiseerd. Dat smaakte natuurlijk naar meer en zo is stichting Park West Events geboren.

Logo PWE

 

Skaat-vereniging “D’r Klinge Jong”

Elke dinsdagavond treffen zich de liefhebbers van het Skaatspel in ´t Westhoes. De Skaat-vereniging “d’r Klinge Jong” bestaat al meer dan 60 jaar! De 16 leden beginnen om 20.00 uur om een kaartje te leggen.

Bert Munsters, voorzitter

Sociëteit Heilust

De doelstelling van de sociëteit is om ontspanning en ontmoeting te bieden middels een kien- en kaartmiddag.  Deze vindt wekelijks plaats op donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Meer informatie en aanmelding via de contactpersonen.

Piet Schepers, voorzitter

Leo Gubbels, secretaris

John Henselmans, penningmeester

Stichting Radar

Radar ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuid-Limburg
We helpen jong en oud om invulling te geven aan hun leven. Dat doen we vanuit oprechte interesse en op basis van gelijkwaardigheid. Want het gaat om de persoon die ondersteuning nodig heeft, onze cliënt. Om wat hij of zij kan, wil én nodig heeft om zich goed te voelen en zich verder te ontwikkelen.

Daar stemmen wij onze ondersteuning op af, waarvoor we putten uit onze diensten en expertise op gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd voor mensen met een beperking. We doen dit in overleg en met hulp van mensen die van belang zijn voor de cliënt. Familieleden, bekenden, vrijwilligers en professionals in de buurt. Ook hén adviseren en ondersteunen we.
Wij zijn pas tevreden als de kwaliteit van bestaan van onze cliënten er op vooruit gaat en zij op basis van hun eigen mogelijkheden meedoen. Midden in de samenleving, zoals iedereen. Opdat ze oprecht kunnen zeggen: Zó wil ik leven.

Toneelvereniging Frohsinn 1904

Toneelvereniging Frohsinn 1904 is de oudste toneelvereniging van Limburg. Wij brengen elk jaar een grote toneelproductie met 4 tot 5 voorstellingen op de planken in het Kerkraads dialect. Daarnaast werken we ook mee aan andere activiteiten in de vorm van sketches, eenakters of improvisatietoneel. Buiten de toneelspelers zijn er mensen actief in bestuur, decorgroep en techniek.

Mw. M. Steijvers, secretaris

Vocalgroup SEVEN

Seven is een vocal group bestaande uit 12 vriendinnen die onder leiding van Paul Voncken met veel enthousiasme in close harmonie zingen.

Wijkontwikkeling Gemeente Kerkrade

Team Wijkontwikkeling brengt de bewoners, ondernemers, verenigingen, (sociale) partners, onderwijsinstellingen en de gemeente bij elkaar. Samen met deze partijen werkt Team Wijkontwikkeling aan de leefbaarheid in de buurten.
De wijkmanager houdt elke dinsdagmiddag in de even weken spreekuur.

Nicole Dorscheidt, wijkmanager