Skip to main content

ANWB Kinderfietsenplan

Elk kind veilig op de fiets: daar gaan ze voor bij de ANWB.
Om echt goed te leren fietsen moeten kinderen meters maken, in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. Maar dit is niet voor ieder kind mogelijk. Want voor veel kinderen in Nederland is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend.

Doneer je fiets
In duizenden Nederlandse schuurtjes staan ongebruikte fietsen, die goed te gebruiken zijn.  Heb jij één of misschien zelfs wel meerdere fietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind meters maken.
Wij zijn op zoek naar jongens- en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen van 8 tot -18 jaar. Oftewel, fietsen met 24, 26 of 28 inch wielmaat. Wij hebben ervoor gekozen om fietsen voor kinderen vanaf 8 jaar in te zamelen, omdat dat vaak de leeftijd is waarop kinderen wat meer zelfstandig in het verkeer gaan bewegen en hun wereld groter gaat worden. Daarnaast hebben kinderen die de overstap naar de middelbare school maken onze speciale aandacht. Immers, hoe fijn is het dat je naar de school van je keuze kunt, in plaats van te moeten kiezen voor een school bij je in de buurt. Met een fiets kun je die kilometers wel aan!

Inzamelpunt met werkplaats in Kerkrade
Je kunt je gebruikte fiets voor het Kinderfietsenplan inleveren bij het fietsinzamelpunt Re-Cycle in Kerkrade.
Dit inzamelpunt is te herkennen aan een deursticker met de tekst: “Trotse partner van het ANWB Kinderfietsenplan.” . Hier worden de gedoneerde fietsen opgeknapt of gedemonteerd, zodat de onderdelen kunnen worden hergebruikt. Op deze manier krijgt je fiets een tweede leven. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets.

Re-Cycle
Adres: Akerstraat 68a, 6466 HK  Kerkrade
Openingstijden:  maandag van 12.00 tot 18.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag  van 10.00 tot 18.00 uur.
Contactpersoon: Jos Kockelkorn
Telefoon: 06-14227913
Mail: jkockelkorn@sjalter.nl