Skip to main content

Uw wijkteam

Hallo buurtbewoners van Kerkrade-West! Wij zijn uw wijkteam en we stellen ons graag aan u voor. Bij ons kunt u terecht als u hulp of ondersteuning nodig heeft in uw dagelijks leven. Bij kleine of grote dingen. Al uw vragen kunt u met ons delen. Wij zoeken dan samen met u naar een oplossing. Ons team bestaat uit mensen die werken bij verschillende zorg- en welzijnsinstellingen. We zijn goed thuis in Kerkrade, net als u!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Eigenlijk met heel veel. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

  • Ik voel me eenzaam of ik zit even niet zo lekker in mijn vel. Ik heb wat steun nodig.
  • Ik vind het lastig om mijn geldzaken in orde te krijgen.
  • Ik zoek een leuke vrijetijdsbesteding of vrijwilligerswerk.
  • Ik heb praktische hulp nodig, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen of het netjes houden van mijn tuin.

Samen zoeken we naar praktische oplossingen. Als het nodig is wijzen we u de weg naar passende zorg en ondersteuning. Er zijn namelijk voorzieningen die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan hulp bij tuinklussen, de strijkservice, de boodschappenbus of ANWB automaatje. Hier leest u er al iets meer over, maar wij kunnen u er ook over vertellen.

Ook kunnen wij u doorverwijzen naar professionele zorgaanbieders in deze regio. Bijvoorbeeld op het gebied van ouderenzorg, opvoedondersteuning, dagbesteding of zorg aan huis. We zijn goed bekend met hun hulpaanbod, en staan rechtstreeks met hen in contact.

Heeft u een goed idee voor Kerkrade-West?

Ook dan ontmoeten wij u graag! Misschien bent u wel heel goed in een creatieve activiteit, en vindt u het leuk om hierin les te geven aan mensen uit de buurt.  Of misschien mist u een bepaalde vorm van ondersteuning in de wijk en wilt u ons daarop attent maken. Dat kan allemaal, graag zelfs! Samen maken we onze wijk steeds mooier.

Te bereiken via de infobalie

Het wijkteam is te bereiken via de infobalie. Onze medewerkers zijn tijdens werkdagen van 09:00 tot 12:00 uur aanwezig in ’t Westhoes.  Vanwege de corona-maatregelen vragen we u om een afspraak te maken via 045 200 2200. Hier kunt u bespreken waarvoor u komt, en wordt u vervolgens verder begeleid. Het wijkteam staat kosteloos voor u klaar.